Σεμιναριο - Βιωματικο εργαστηρι


Βιωματικό Εργαστήρι

Εισηγήτρια: Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου



Ο φωνητικός κύκλος και ο φωνητικός αυτοσχεδιασμός στο παραδοσιακό τραγούδι
19 Απριλίου 2017 - Βιωματικό εργαστήρι στους Αντί-Δρώντες με θέμα:
“Ο φωνητικός κύκλος και ο φωνητικός αυτοσχεδιασμός στο παραδοσιακό τραγούδι”

Ο προσωπικός ήχος του καθενός είναι η αντανάκλαση του ψυχικού του κόσμου και των προσωπικών του βιωμάτων. Στο εν λόγω εργαστήρι, η φωνή απορρέοντας πρωτίστως από την ψυχή και μετά από το σώμα, αποτελεί το μέσον μας για να συνδιαλεχθούμε με τις φωνές των γύρω μας. Στο φωνητικό κύκλο, δε σμίγουν μόνο οι φωνές. Σμίγουν κυρίως οι ψυχές. Θα ανακαλύψουμε λοιπόν τις δυνατότητες του προσωπικού μας ήχου και έχοντας ως κρουστό όργανο το σώμα μας, θα αντιληφθούμε πως μπορεί να δημιουργηθεί μια «φωνητική ορχήστρα».
Ας μη ξεχνάμε ότι τραγουδώντας ομαδικά, χαλαρώνουμε σωματικά και πνευματικά. Θέλοντας και μη, παραμερίζουμε εγωισμούς και ανασφάλειες κι έτσι ο προσωπικός μα και ο ομαδικός ήχος γίνονται κοινή μουσική εμπειρία/κοινό μουσικό βίωμα.
Εξέχον ρεπερτόριο στο παρόν εργαστήρι θα αποτελέσει η ελληνική παραδοσιακή μουσική. Μέσα από τους μουσικούς τρόπους/δρόμους (μακάμ), θα μελετήσουμε το ελληνικό παραδοσιακό ρεπερτόριο, θα το παραλληλίσουμε με το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι και εν τέλει, θα ανακαλύψουμε τις δυνατότητες αυτοσχεδιασμού της φωνής μας πάνω στα τραγούδια.
Το εργαστήρι ΔΕΝ απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες ούτε μόνο σε… «σωστές» φωνές! Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσες/όσους αγαπούν να εκφράζονται μουσικά μέσα από τη φωνή τους διότι: “Music can touch and heal that secret wound of the soul which nothing else can reach” !!!

Απαραιτήτως: άνετα ρούχα, διάθεση για μουσική φωνητική δημιουργία / διασκέδαση. Προαιρετικά: κρουστά όργανα.
Ηλικίες: 16 ετών και άνω
Ωράριο Εργαστηρίου: 16:00-17:45
Πρώτη Ενότητα 17:45-18:00 Διάλειμμα 18:00-19:45
Δεύτερη Ενότητα 19:45-20:00
Συζήτηση, Απαντήσεις σε ερωτήματα
Κόστος: __ευρώ ανά άτομο

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 96462213 και 99178156
Εισηγήτρια: Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages