νταριο φο - ''κλεψε λιγοτερο''

Κλέβω = αφαιρώ παράνομα ξένη περιουσία (by Βικιλεξικό).
Διαβάστε επίσης:
Κλοπή = Η κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση. Στη βασική της μορφή είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. (by Βικιπαίδεια).
Και τέλος, ακολουθεί κάπως άσχετη λέξη με το θέμα μας. Είναι παράγωγο του ''κλέπτω'' κι επειδή την ανέφερε συνεντευξιαζόμενός μου πριν κανα μήνα και μου άρεσε πολύ, την παραθέτω!
Κλεπτοκρατία (εξουσία των κλεπτών) χαρακτηρίζεται η μορφή της κυβερνητικής διαφθοράς, όπου οι ασκούντες την εξουσία βρίσκονται σε διαρκή οικονομική συναλλαγή με θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες, διανέμοντας παράνομα τον πλούτο μιας χώρας. Σκοπός αυτής της τακτικής της διαρκούς αρπαγής είναι ο παράνομος ατομικός πλουτισμός ή η εδραίωση συμμαχιών για την απόκτηση της πολιτικής εξουσίας.
Κλεπτοκρατικό είναι το καθεστώς παράνομου πλουτισμού των κατεχόντων την κρατική εξουσία και των συνεργών τους, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Δεν πρόκειται ωστόσο για κάποιον «επίσημο» τύπο πολιτεύματος όπως η δημοκρατία, η μοναρχία κλπ. (by Βικιπαίδεια again).

Δεν θα μακρυγορήσω. Κλεπτοκρατία κυριαρχεί στην Ελλάδα,
πλέον φανερή (πριν 4 5 χρόνια ήταν κάπως συγκαλυμμένη).
Στο θέμα μου:
Βρίσκομαι στο κατώφλι της αρχής του τέλους του μεταπτυχιακού, στο οποίο μαρτυρώ υπηρετώντας. ΓΙα να προλάβω τις υποχρεώσεις του, τρέχω σε βιβλιοθήκες. Ναι, έπεσα κι εγώ θύμα ληστείας προχτές βράδυ, στις 8.Η ιστορία έλαβε χώρα ή στην Πάντειο, ή στο τρόλεϊ για το μετρό, ή στο μετρό! Πραγματικά, δε θυμάμαι, χαμπάρι δεν πήρα! Το κακό μικρό ευτυχώς.
Οι οικείοι μου δεν το πίστευαν γιατί ξέρουν πόσο maniac προσοχής είμαι στα μέσα μεταφοράς. Κι όμως, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, στις καλύτερες οικογένειες (αντιλαμβάνεστε ότι το δικό μου σπίτι και η δική μου οικογένεια ανήκει σε αυτή την ελίτ)! :)
Όταν συνειδητοποίησα ότι όντως τελικά μου συνέβη, το μυαλό κάλπαζε σε εκδρομές, ταξίδια, άλλους τόπους. Και το χαμόγελο έσκασε. Και η σκέψη μίλησε και είπε: έτσι για να μάθεις, που νόμιζες ότι δεν θα σου συμβεί ποτέ!
Καληνύχτα blog, με περιμένει η εργασία Περί Ραδιοφώνου...

Μ.Π. Αθήνα  09 - 03 - 2012, 12.52μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages