TAKIM




"Τακίμ" όνομα και πράγμα.


Μια παρέα φίλων, νέων και πάρα πολύ ταλαντούχων μουσικών, που έγιναν "συγκρότημα" για να παίζουν μουσικές και τραγούδια που αγαπάνε. Καλύτερα κίνητρα από αυτά δεν υπάρχουν για να εξασφαλίσουν ένα αριστούχο αποτέλεσμα. Ένα απίστευτα καλοκουρδισμένο και "μαγικά" συντονισμένο σύνολο που ξέρει τι θα πει ρυθμός, νταλκάς, γλέντι, μελωδία και πόσες χιλιάδες χρώματα κουβαλάνε πάνω τους οι ήχοι της Μεσογείου και των Βαλκανίων.


Οκτώ μουσικοί που μπορούν με την ίδια ευκολία να παίρνουν φωτιά όλοι μαζί και να επιταχύνουν σαν τεράστιο παλιρροϊκό κύμα ή να γεμίζουν το χώρο αισθήματα με μία κρατημένη νότα του κλαρίνου. Εδώ άκουσα εξαιρετικά σόλο όλων των οργάνων που παίζει αυτή η μπάντα. Καλλίφωνα μουσικά όργανα που είδα να απογειώνονται και να σεργιανάνε από το φλαμένκο στη τζαζ κι από την Πόλη στη Βουλγαρία με το ίδιο μεράκι, να "μπλέκονται" με τέχνη και να πλημμυρίζουν τον τόπο με μελωδίες. Τα είδα επίσης να ζωγραφίζουν τοπία ελληνικά με θάλασσες, βράχια, αγριελιές, αγριόθαμνους, και πέτρες που αναστενάζουν. Και τα άκουσα να συνοδεύουν πολύ όμορφα τραγούδια, ελληνικά και τούρκικα. Αλλά για να μη σε ζαλίζω άλλο, αν θέλεις η μουσική που ακούς να έχει γεύση, άρωμα και χρώμα, μια βόλτα στη Μεσόγειο παρέα με τους ΤΑΚΙΜ επιβάλλεται.


ΟΙ ΤΑΚΙΜ ΕΙΝΑΙ:

Μουσική Επιμέλεια, Ούτι, σάζι, λαούτο, φωνή: Θωμάς Κωνσταντίνου

Κλαρίνο, καβάλ, φλάουτο: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος

Όρθιο Μπάσο: Γιάννης Πλαγιανάκος

Βιολί: Γιώργος Μαρινάκης

Κανονάκι: Παναγιώτης Δημητρακόπουλος

Κρουστά & φωνή: Κώστας Μερετάκης

Κρουστά: Δημήτρης Εμμανουήλ

Κιθάρες: Αντώνης Πρίφτης

Φωνή: Ροδή Τομουρτζούκ


Αντιγράφω τώρα και το «επίσημο ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ των ΤΑΚΙΜ όπως το διάβασα:


Το μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 στην Αθήνα από τον ουτίστα Θωμά Κωνσταντίνου. Η μουσική διαδρομή των ΤΑΚΙΜ ξεκινάει -με πυρήνα πάντα τις μουσικές της ανατολικής Μεσογείου, της Ελλάδας και των Βαλκανίων- από την λαϊκή, κοσμοπολίτικη κουλτούρα της τουρκικής "Sanat" μουσικής και την χαρακτηριστική ένταση της βουλγαρικής παράδοσης, περνάει στην αραβικού τύπου Flamenco, με αρκετά στοιχεία jazz, για να καταλήξει σε γνώριμα ακούσματα από την παράδοση του ελλαδικού χώρου και τις επιρροές που αυτή δέχτηκε τον περασμένο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages